maanantai 19. joulukuuta 2016

Hyvää syntymäpäivää

Äidin rakkain kulta,

hyvää yksivuotissyntymäpäivää! Äiti ei saata uskoa, että siitä on jo kokonainen vuosi! Että äiti on saanut jo vuoden olla maailman hienoimman pienen pojan äiti. Voi kulta, et uskokaan, kuinka tarkkaan äiti muistaa syntymäsi. Ihan jokaisen hetken. Se oli äidin elämän hienoin päivä, vaikka äitiä kovasti jännittikin, kun sinä olit niin hirmuisen pieni. Äiti pelkäsi, että et selviäisikään. Mutta sinä selvisit. Selvisit ja elit maailman hienoimman elämän. Siitä äiti on aina niin kiitollinen. Siitä, että tulit ja sait elää. Siitä, että juuri sinä olet äidin pienen pieni poika. Sinun elämäsi viikot ovat olleet äidin elämän hienoimmat viikot. Tiedäthän sinä sen, rakas?

Äiti on niin hämmentynyt tästä rakkauden määrästä. Äidin rakkaus sinuun syvenee päivä päivältä. Ei äiti uskonut, että toista voikin näin paljon rakastaa. Äiti vähän luuli, että sinun kuoltua äidin rakkaus jotenkin tasoittuisi - tai ei ainakaan kasvaisi. Äiti luuli, että laskettuaan sinut arkkuusi joutuisin luopumaan tästä rakkaudestanikin. Mutta tiedätkö kulta, äiti luuli ihan väärin - rakkaus vain kasvaa kasvamistaan! Äiti rakastaa sinua joka päivä enemmän. Ei rakkaus tunne rajaa elämän ja kuoleman välillä, ei äitikään. Äidille sinä olet aina maailman hienoin ja kaunein pieni poika, jota äidillä on suuri onni saada rakastaa.

Äiti joka päivä katselee sinun kuvaasi ikkunalaudalla ja ihmettelee, kuinka kaunis olet. Äiti on kovasti miettinyt, minkälainen poika sinusta olisi kasvanut. Äiti näkee sinut aina siinä ihanassa eläinpotkupuvussa, tutti suussa. Isi muisteli, kuinka pidit niin kovasti tuteista - sen takia äiti sen tutin aina näkee. Olisit varmasti ihan isin näköinen, äiti tietää. Äiti niin kovasti olisi halunnut herätä tähän päivään sinun kanssasi. Isi olisi lähtenyt töihin ja me olisimme rauhassa heräilleet syntymäpäivään. Äiti ja Rasmus, yhdessä juhlapäivään.

Äiti oli ajatellut, että sinun syntymäpäivänäsi me isin kanssa olisimme iloisia ja juhlisimme sitä, että sinä rakas ihmeemme tulit ja teit meistä vanhempia. Äitiä kuitenkin itkettää kovasti - äiti on niin kovin surullinen siitä, että et ole täällä meidän luonamme. Äidin mielestä on niin surullista viedä syntymäpäivälahjat haudalle, sen takia äitiä niin hirmuisesti itkettää. Älä sinä äidin kyyneleistä välitä, ikävää nämä vain ovat, suuri rakkaus näyttää joskus surultakin. Äiti haluaisi sinut niin kovasti syliin, äiti pussaisi sinut puhki, äidin pienen rakkaan! Kyllä äiti silti on iloinen ja onnellinen sinusta, äiti on loppuelämänsä joka päivä, ihan aina. Äiti ei ikinä sinua vaihtaisi mihinkään, niin upea ja rakas pieni poika sinä olet, ihme suurin, äidin aarre.

Onneksi faari ja isomummo ovat sinun kanssasi siellä, teillä on varmasti hienot juhlat - siellä jossain pilvien päällä, tähtien toisella puolen.

Ihanaa syntymäpäivää, rakas minimieheni. Muistathan, että äiti rakastaa sinua enemmän kuin mitään muuta!

Sinua aina rakastaen
äiti

1 kommentti:

  1. Maailman hienoin pieni Rasmus, ajattele miten valtava vaikutus niin pienellä pojalla on ollut, teihin ja meihin kaikkiin lukijoihin! Kaksi viikkoa, kokonainen elämä, niin vaikeaa kuin sitä onkaan ymmärtää. Kyyneleet toi tällä kertaa silmiini tuo lauseesi "ei rakkaus tunne rajaa elämän ja kuoleman välillä". Niin totta, ja siksi me tahoillamme olemme vuoden olleet niin hämillämme; rakkaus on yhä olemassa, kasvaa kasvamistaan. Mutta missä sen kohde, onko se tuo kalsea hautakivi? Siksi on korvaamatonta että muistat Ihan Kaiken Rasmuksen syntymästä. Se oli kuitenkin elämäsi epäilemättä huikein ja tärkein hetki, Rasmuksen suurin lahja: äitiys.

    VastaaPoista