lauantai 24. joulukuuta 2016

Vuosi sitten

Vuosi sitten kaikki oli hyvin. Vuosi sitten maailmassa oli järkeä, kuten rakas ystävä sanoi. Vuosi sitten Rasmus eli. Oli perhe: äiti, isi ja lapsi. Oli toivoa, elämä edessä.  Nyt maailmasta puuttuu järki, suunta ja Rasmus. Etenkin Rasmus, sillä en minä noilla muilla mitään, kunhan vain Rasmus olisi.

Kaikki on niin suhteellista. Tänään näen ajan teho-osastolla toiveikkaana ja hyvänä. "Kaikki oli hyvin", on niin suhteellinen lause. Kaikki ei ole hyvin, kun lapsi on tehohoidossa, mutta niin kauan kuin lapsi elää, kaikki on mahdollista. On toivoa. Kuoleman jälkeen ei ole mitään.

Paitsi tämä tyhjä joulu. Syöttötuolin sijaan joulupöydässä on tyhjä paikka, tänään siinä palaa kynttilä enkelilyhdyssä. Vaan onneksi edes se, onneksi rakas Rasmukseni kuuluu jokaiseen jouluuni nyt ja aina. Äidin pieni joulupoika. Sain sentään jakaa yhden joulun Rasmuksen kanssa, elämäni parhaan joulun, vuosi sitten. Kaikki on niin suhteellista.

1 kommentti:

  1. Lämmintä ja rauhallista joulua teille kaikesta huolimatta!

    Kaikki on tosiaan suhteellista. Oma esikoiseni joutui olemaan ensimmäisen joulunsa sairaalassa. Ei vastasyntyneiden teholla, koska hän ei ollut vastasyntynyt.

    Se ei ollut hyvä joulu. Myöhemmin olen lohduttautunut sillä, että vain me vanhemmat kärsimme siitä joulusta henkisesti, lapsi ei siitä tiedä tai muista mitään. Samaan aikaan sinä pidät sairaalajoulua parhaana koskaan.

    Toivon, että tulevaisuuden jouluissa teillä on vielä niitä parhaita ikinä!

    VastaaPoista